Chocolat Creamdream pie

provade att baka denna tårtan på kalaset igår och det blev faktiskt rätt lyckat! det blir inte så stora tårtbitar men det är bara bra eftersom tårtan är väldigt mäktig och man blir väldigt mätt. otroligt god!
PAJSKAL
1 dl kakao
350 g digestivekex
100 g smält smör
Mixa Kakao, kakor och smör till en grynig massa. Tryck ut degen i en springform och låt den stå i kylen i circa 30 min. Grädda den i 20 min i 200 grader och ställ den sedan åt sidan för att svalna. under tiden gör du såklart chokladfyllningen!
FYLLNING
4 äggulor
1 dl vanligt socker
0,5 dl ljust muscovadosocker
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad
100 g smör
ev. 3 msk konjak
Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock. dra av den från spisen och blanda i chokladen i små bitar och sedan gör du samma sak med smöret. Häll i konjak också , om du vill. Låt det stilla smälta ihop tillsammans.
TOPPING
4 stora äggvitor
1 msk maizenamjöl
1 dl socker
1 tsk vanlijsocker
När botten är helt sval häller du i krämen och låter den stå kallt i minst 2 timmar för att krämen ska stelna. Precis innan servering vispar du toppingingredinserna till en styv och blank maräng och kluttar upp den över kakan. Bränn av marängen med en gasbrännare eller ställ den på grill i ugnen , men vakta ordentligt ! den ska bara bli lite brun på topparna . Välkommen till himmelriket !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0